Hoe blijft een bankhoes op zijn plaats?

Van Roald Klein Robbenhaar Op March 04, 2022
Wat zijn de klassieke trucs om hoezen op hun plaats te houden?
Een hoes op de juiste plek houden kan soms een lastige opgave zijn. Gelukkig kun je met onderstaande tips direct aan de slag gaan.

1. De overtollige stof in de plooien of spleten van de bank stoppen.
Een echte klassieker van het op de plek houden van de hoezen, is om overtollige stof in de plooien of spleten van de bank stoppen. Dit is erg makkelijk om te doen en je hebt direct een goed resultaat.

2. Foamrolletjes
Een andere populaire aanbeveling om een betere pasvorm van de bankhoes te krijgen, is om schuimrolletjes in de spleten van de bank te schuiven (bijvoorbeeld achter de zitkussens) om de stof vast te houden.

Hoewel het zeker een verbetering is, zul je merken dat deze invoegingen met een irritante frequentie terugkomen, vooral bij loszittende bankhoezen. Rekbare hoezen blijven beter zitten en passen beter, omdat hun materialen flexibeler zijn. Je wilt natuurlijk niets liever dan een hoes met een goede pasvorm waarvoor je in de eerste plaats geen vreemde voorwerpen in je bank hoeft te schuiven.

3. Ga voor bekledingsspelden
Het vastzetten van overtollige stof kan een goede oplossing zijn. Koop gewoon bekledingsspelden, strijk de stof glad en zet deze op verborgen plaatsen vast met spelden. Een voorbehoud hier is dat het gebruik van pinnen gepaard gaat met beschadiging van de meubels, vooral na verloop van tijd.

4. Klittenband
Een doe-het-zelf-versie van de bekledingspinnen is om klittenband aan de bank en hoes te naaien om ze aan elkaar te bevestigen.

5. Extra vulling
Een andere creatieve benadering om de problemen op te lossen: als je bank te dun is, stop dan wat badhanddoeken in de armleuningen van de hoes. Om deze extra stap te vermijden, kies je stretch hoezen, die beter passen bij een breed scala aan vormen.
TERUG NAAR BOVEN